Sosyal Medya

Güncel

Mavi MarmaraÂ’da keÅŸif

Gazze’ye yardım götürürken İsrail saldırısında 9 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisinde bilirkişi heyeti ve hakimler 4 yıl sonra keşif yaptı.



Ä°stanbul Karaköy’de demirli Mavi Marmara Gemisi’ndeki keÅŸif sabah saatlerinde baÅŸlayıp öÄŸle saatlerinde sona erdi. Basın mensupları geminin yanına yaklaÅŸtırılmadı. KeÅŸif sonrasında açıklama yapan Avukat Yasin Åžanlı, “Gemide keÅŸif yapılması bizim açımızdan önemliydi. Yapılan atışların hangi alan ve mesafeden yapıldığı, gemiye indirmenin nasıl yapıldığı, bir mukavemet olmadan botlardan ve helikopterden ateÅŸ edilerek nasıl inildiÄŸinin bizatihi anlaşılması açısından keÅŸif önem arzediyordu’’ dedi.

 

 
Avukat Yasin Åžanlı [FotoÄŸraf:Ä°lker TaÅŸ/Al Jazeera Türk]

 

Ä°nsani Yardım Vakfı (Ä°HH) organizasyonuyla 22 Mayıs 2010’da aldığı insani yardım malzemeleriyle Gazze’ye gitmek için Antalya’dan yola çıkan Mavi Marmara Gemisi, Gazze yakın uluslararası deniz sularında Ä°srail askerlerinin saldırısına maruz kalmış ve Türk vatandaşı 10 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. Olayın ardından Ä°stanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın sekizinci duruÅŸmasında gemide keÅŸif yapılması kararı alınmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.